• Addig se iszik

    0

    Mikor a szerzőt megismertem, még nagyképűen vallotta: Hárman nem írunk: Szókratész, Jézus és én.” Aztán megtört, és írni kezdett, paródiákat, persze – és megállt a kanál a levesben, de úgy, hogy a fal adta másikat. Úgy vágytunk erre a hangra ebben a karót nyelt, szürke, humordeficites honi literatúrában, mint egy falat kenyérre. Bödőcs írásaiban a páratlan irodalmi műveltség találkozik az igazi humorral Karinthy boncasztalán. Apját kérdezték, mit szól, hogy fia már ír is. „Addig se iszik” – válaszolta a bölcs öreg, és igaza volt: Tibor írás közben sose iszik. (Hmm…) Mert ilyen az irodalom: nevel, tanít, szórakoztat – és amíg írunk vagy olvasunk, addig se iszunk. Tisztelet a kivételnek. Fogadják tehát szeretettel az irodalmi paródia Lemmyjét, a magyar humor Billy, a Kölyökjét, a búcsúszentlászlói Rabelais-t. „Tessék mosolyogni!”
    Cserna-Szabó András

    2 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Afrika meghódítása

    0

    2 000 Ft
    Tovább olvasom
  • Anekdoták a magyar közéletből

    0

    2 400 Ft
    Kosárba teszem
  • Bucsuztató

    0

    5 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Élni és enni Umbriában

    0

    Umbria a magyar olvasó számára Olaszország legismertebb, legotthonosabb régiója, hiszen az Utas és holdvilág legszebb fejezetei játszódnak itt. De milyen ma Umbriában élni? Melyek a jellegzetes umbriai ételek, milyenek a borok, az emberek, az utcák, milyen a városok hangulata? És egyáltalán, miért élünk mi ott és milyen tapasztalatokat szereztünk az elmúlt négy évben, mióta Todiba költöztünk? Ezt mind megtudhatja ebből a könyvből az olvasó, sőt, a saját szemével meg is láthatja, hiszen legkedvesebb fotóinkat (és barátaink legkedvesebb fényképeit) gyűjtöttük össze benne. Ez a könyv, amelyben három umbriai város, Todi, Assisi és Foligno szerepel, egyszerre útirajz, írói napló, történelmi kalandozás, gasztronómiai esettanulmány, szakácskönyv és útikönyv: írói és élet-élvezői tapasztalataink az umbriai dolce vitáról. De van benne néhány irodalomtörténeti jelentőségű felfedezés az Utas és holdvilág hátteréről és végre lehull a lepel arról is, hogy tulajdonképpen mi is az az Umbriai Magyar Köztársaság…

    7 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Felfedezések a föld alatt

    0

    A könyv a barlangok keletkezéséről és feltárásáról szóló általános bevezető után a hazánkban 2003 óta felfedezett barlangokat (vagy barlangszakaszokat) mutatja be, kitérve a feltárások történetére és jelentősebb eseményeire is, tehát az ismeretterjesztés mellett élvezhető olvasmány is egyben. Mivel a szerzők barlangokat feltáró kutatók, több, a médiában már hírré vált barlangfelfedezés esetében is eddig ismeretlen szemszögből olvashatjuk az eseményeket. Összesen 28 barlangról szól (köztük a Kessler Hubert-, a Berger Károly-, a Molnár János-, a Vacska-, a Szent Özséb-, és a Bányász-barlangról, amely utóbbi már hazánk legmélyebb barlangja lett). Társszerzők: Adamkó Péter, Gyurka Zsolt, Kiss János, Kocsis András, Nagy Gergely Domonkos, Piri Attila, Rántó András, Sűrű Péter, Szilaj Rezső. Szaklektor: Sásdi László. A könyvet illusztráló nagyságrendileg 200 fotó zömét Slíz György, a tapolcai képek jelentős részét Kocsis Ákos, a víz alatti fotókat Gyurka Zsolt és Ignáczy Zoltán, a maradékot pedig további 14 fotós készítette. Emellett az ismeretterjesztő részt Szilágyi Péter ábrái, a történeteket pedig Darics Dóra rajzai illusztrálják. A képaláírások és rövid összefoglalók angol nyelven is fel vannak tüntetve.(Fordította Lénárt Emese és Darics Dóra) A könyv kiadását az NKA 1 000 000 Ft-tal támogatta. A kiadást a Magyar Pálos Rend is támogatta.

    8 500 Ft
    Kosárba teszem
  • Jules ​Supervielle versei

    0
    800 Ft
    Kosárba teszem
  • Kehida (Száz magyar falu könyvesháza)

    0

    Írták: Dominkovits Péter, Káli Csaba, Kvassay Judit, Molnár András

    2 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Kölesd (Száz magyar falu könyvesháza)

    0

    2 000 Ft
    Kosárba teszem
  • Maga nem süt ollyat, mint szüle szokott? Régi palóc konyha

    0

    “A paraszi konyha régi rendje mára teljesen átalakult. A múzeumok szellemi kincsestárából, az adattári kéziratos gyűjtemények feljegyzéseiből, illetve a palócok első kutatóinak […] száz-kétszáz évvel ezelőtti dokumentáló leírásaiból azonban még sok ismeret felszínre hozható a hagyományos táplálkozási kultúráról.
    E források a nagyközönség számára nehezen elérhetőek.
    Kötetünknek ezét a régi receptek közlése mellett célja a kapcsolódó szokások közkinccsé tétele is. Az írott dokumentumok tanulmányozása mellett pedig hasznos még a falvakban is kutatni: milyen lehetett vajon a régi palóc konyha?”

    2 400 Ft
    Kosárba teszem
  • Magyar utazók Afrikában

    0

    2 000 Ft
    Tovább olvasom
  • Párisi eső

    0

    2 500 Ft
    Kosárba teszem